Servicii Psihiatrie


Consultație psihiatrie
Control psihiatrie
Interpretare analize / Certificate medicale A5
Consultație în vederea eliberării actelor necesare pentru Comisia de expertiză medicală și CEMPH – Întocmire referat medical
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative/Eliberare Certificat A5

Informații PsihiatrieCabinetul de Psihiatrie este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate! 

Servicii conexe - Evaluare și Consiliere Psihologică gratuită  în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate! 

Psihiatria - specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și 
reabilitarea persoanelor cu boli psihice. 

Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber.

Pentru stabilirea diagnosticului unei boli psihice pe primul plan se situează explorarea psihiatrică, care include o anamneză minuțioasă – uneori întregită de relatările aparținătorilor – urmată de evaluarea stării psihice prezente. Acest procedeu furnizează informații asupra personalității și trăsăturilor de caracter ale pacientului, asupra relațiilor cu alte persoane și asupra experienței anterioare cu probleme psihiatrice. Unele metode diagnostice se bazează pe examenele întreprinse de alți specialiști, psihologii efectuează teste de inteligență și asupra structurii personalității, neurologii constată eventuala prezență a unor leziuni organice ale creierului. La acestea se adaugă investigații psihosociale, precum și utilizarea metodelor moderne de neuroimagistică, examinări neurofiziologice și de genetică moleculară. Anumite endofenotipe pot predispune – în condiții particulare – la apariția unor boli mintale.

Tulburările mintale care se pot trata în cadrul Centrului  Medical Hardmed sunt:

 • tulburări de afectivitate (depresie majoră, tulburarea afectivă bipolară);
 • tulburări cognitive (demența vasculară de diverse etiologii, demența Alzheimer, delir);
 • tulburări anxioase (tulburări nevrotice, de stress și somatoforme ,atacuri de panică, boală obsesiv-compulsivă);
 • tulburări de personalitate, tulburări psihotice (schizofrenia, tulburările schizotipale și delirante);
 • retardul mintal
 • dependența de substanțe (droguri, alcool, tutun).
 • tulburări de somn

Adresabilitatea pacienților în serviciile de psihiatrie este în general mai redusă datorită ideilor preconcepute ale publicului larg. Imaginea acestei specialități medicale este într-o schimbare continuă, ea oferind tratament pacienților care suferă datorită bolilor mintale.Medicul psihiatru este cel care stabilește o relație de încredere cu pacientul,îi înțelege problemele și găsește metodele de tratament cele mai eficiente și individualizate fiecărui caz în parte ,ceea ce duce la creșterea calității vieții acestor pacienți.

Tratamentul tulburărilor psihice implică abordare medicamentoasă și psihoterapeutică însoțite de reabilitare psihosocială.

Specialiștii din cadrul cabinetului de psihiatrie a Centrului  Medical Hardmed se ocupă de identificarea cauzelor, diagnosticul, prevenția și tratamentul afecțiunilor psihice. Aceștia  colaborează cu psihologii clinicieni din cadrul centrului, totul spre binele pacientilor noștrii.

Cerficate medicale A5 - se eliberează în vederea obținerii autorizației de liberă practică pentru medici cât și pentru asistenți medicali, farmaciști și alte categorii profesionale. 

Pentru obținerea certificatului A5 este necesară obținerea unei adeverințe de la medicul de familie cu antecedentele personale.

Ce fel de examinări sunt necesare în funcție de specializare: 

 • medici - examen psihiatrie;
 • asistenți medicali - examen psihiatrie și medicină internă;
 • kinetoterapeuți - examen psihiatrie și  medicină internă;
 • contabili, avocați - examen psihiatrie;
 • pentru adopție copil - examen psihiatrie, etc.

La finalul examinărilor, certificatul medical tip A5 va fi semnat de către conducătorul unității sanitare în  care  lucrează medicii specialiști care au facut evaluarea, purtând antetul și ștampila rotundă a unității sanitare emitente.

Prețul este de 100 de lei pentru un certificat medical tip A5 cu o singură specialitate - apt psihic, cu viza medicului psihiatru, sau 150 lei pentru certificatul medical A5 cu două specialități - apt psihic și fizic, cu viza medicului psihiatru și a medicului de medicină internă.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.