Cabinetul de Chirurgie Orală și Maxilofacială este în Contract cu Casa de Asigurări de Sănătate!
Chirurgia Orală și Maxilo-Facială implică tratamentul chirurgical al părților moi ale feței și gâtului, al oaselor craniului, al glandelor salivare, al articulației temporo-mandibulare și al afecțiunilor dento-parodontale.
Chirurgia orală se ocupă cu studiul, prevenirea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor dento-parodontale. Include chirurgia endodontică, preprotetică, accidentele de erupție ale dinților si incluziile dentare, traumatismele dento-parodontale, chirurgia parodontală, implanturile dentare.
Chirurgia Maxilo-Facială cuprinde patologia și tratamentul chirurgical al traumatismelor maxilo-mandibulare și ale părților moi cervico-faciale, infecțiile oro-maxilo-faciale, tumorile benigne sau maligne ale părților moi și osoase oro-maxilo-faciale, chirurgia reconstructivă după defecte oro-maxilo-faciale etc.
Ce face chirugul oro-maxilo-facial?
Medicul chirurg oro-maxilo-facial se ocupă de diagnoza şi efectuarea procedurilor chirurgicale de la nivelul feţei, gurii, dinţilor şi articulaţiilor şi de monitorizarea pacienţilor în perioada de recuperare.
Se ocupă cu efectuarea de implanturi dentare, tratarea disfuncțiilor articulației temporo-mandibulare și a diverselor tipuri de durere în zona facială. Tratează tumorile din zona orală și efectuează operații chirurgicale cum ar fi: adiția de grefe de os, sinus lift, rezecție apicală și extracția molarilor de minte. De asemenea, un chirurg oro-maxilo-facial are pregătire riguroasă în efectuarea diverselor tipuri de anestezie ceea ce face tratamentul mai puțin dureros și mai sigur.
Atunci când medicul stomatolog consideră că extracția dentară sau orice alt tratament chirurgical din sfera orală este foarte dificil și poate cauza probleme, depășindu-i pregătirea în domeniu, va recomanda pacientului să se adreseze medicului chirurg oro-maxilo-facial.
Patologii cu indicații pentru chirurgia oro-maxilo-facială:
- Patologia dentară;
- Patologia sinusală determinată de infecții dentare;
- Complicațiile parodontozei;
- Traumatisme – fracturi mandibulare, fracturi maxilare;
- Tumori benigne sau maligne la nivelul cavității bucale (buze, limbă, planșeu bucal, mucoasă jugală, văl palatin etc.);
- Patologia glandelor salivare;
- Patologia articulației temporo-mandibulare;
- Malformații congenitale;
- Anomalii dento-maxilare (prognația mandibulară, proalveolia, ocluzia deschisă).
Chirurgii orali și maxilo-faciali lucrează adesea alături de o varietate de specialiști în alte domenii precum: chirurgie generală, ORL, oncologie medicală, chirurgie plastică și reparatorie, ortodonție, stomatologie, radiologie și neurochirurgie.
La Centrul Medical Hardmed, îți oferim tratamente inovative și complexe, servicii de cea mai bună calitate, în condiții de siguranță și confort, în echipă multidisciplinară.
Programează-te la un consult de specialitate pentru a afla de la medicii Centrului Medical Hardmed care sunt cele mai bune soluții chirurgicale pentru problema ta!