Servicii Chirurgie Orală și MaxilofacialăConsultație Chirurgie Orală și Maxilofacială
Control Chirurgie Orală și Maxilofacială
Implant dentar
Adiție osoasă crestală cu os granular și membrană de colagen
Sinus lift, Adiție osoasă tehnică Split crestal, Adiție osoasă cu recoltare grefă proprie
Extracție dentară monoradicular, pluriradicular, molar de minte
Odontectomie molar de minte inclus/semiinclus
Rezecție apicală cu obturație retrogradă
Descoperire dinți inclusi sau semiincluși în scop ortodontic
Plastie la nivelul țesuturilor moi ale câmpului protetic nefavorabil în vederea protezării
Excizie formațiune tumorală endoorală sau tegumentară cervicofacială de dimensiuni reduse (<2 cm)
Biopsie formațiune tumorală endobucală sau tegumentară cervicofacială
Incizia și drenajul abcesurilor de cauză dentară sau de alte cauze
Interpretare analize
Consultație în vederea eliberării actelor necesare pentru Comisia de expertiză medicală și CEMPH – Întocmire referat medical
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Chirurgie Orală și MaxilofacialăCabinetul de Chirurgie Orală și Maxilofacială este în Contract cu Casa de Asigurări de Sănătate!


Chirurgia Orală și Maxilo-Facială implică tratamentul chirurgical al părților moi ale feței și gâtului, al oaselor craniului, al glandelor salivare, al articulației temporo-mandibulare și al afecțiunilor dento-parodontale.

Chirurgia orală se ocupă cu studiul, prevenirea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor dento-parodontale. Include chirurgia endodontică, preprotetică, accidentele de erupție ale dinților si incluziile dentare, traumatismele dento-parodontale, chirurgia parodontală, implanturile dentare.

Chirurgia Maxilo-Facială cuprinde patologia și tratamentul chirurgical al traumatismelor maxilo-mandibulare și ale părților moi cervico-faciale, infecțiile oro-maxilo-faciale, tumorile benigne sau maligne ale părților moi și osoase oro-maxilo-faciale, chirurgia reconstructivă după defecte oro-maxilo-faciale etc.

Ce face chirugul oro-maxilo-facial?

Medicul chirurg oro-maxilo-facial se ocupă de diagnoza şi efectuarea procedurilor chirurgicale de la nivelul feţei, gurii, dinţilor şi articulaţiilor şi de monitorizarea pacienţilor în perioada de recuperare.

Se ocupă cu efectuarea de implanturi dentare, tratarea disfuncțiilor articulației temporo-mandibulare și a diverselor tipuri de durere în zona facială. Tratează tumorile din zona orală și efectuează operații chirurgicale cum ar fi: adiția de grefe de os, sinus lift, rezecție apicală și extracția molarilor de minte.  De asemenea, un chirurg oro-maxilo-facial are pregătire riguroasă în efectuarea diverselor tipuri de anestezie ceea ce face tratamentul mai puțin dureros și mai sigur.

Atunci când medicul stomatolog consideră că extracția dentară sau orice alt tratament chirurgical din sfera orală este foarte dificil și poate cauza probleme, depășindu-i pregătirea în domeniu, va recomanda pacientului să se adreseze medicului chirurg oro-maxilo-facial.

Patologii cu indicații pentru chirurgia oro-maxilo-facială:

  • Patologia dentară;
  • Patologia sinusală determinată de infecții dentare;
  • Complicațiile parodontozei;
  • Traumatisme – fracturi mandibulare, fracturi maxilare;
  • Tumori benigne sau maligne la nivelul cavității bucale (buze, limbă, planșeu bucal, mucoasă jugală, văl palatin etc.);
  • Patologia glandelor salivare;
  • Patologia articulației temporo-mandibulare;
  • Malformații congenitale;
  • Anomalii dento-maxilare (prognația mandibulară, proalveolia, ocluzia deschisă).

Chirurgii orali și maxilo-faciali lucrează adesea alături de o varietate de specialiști în alte domenii precum: chirurgie generală, ORL, oncologie medicală, chirurgie plastică și reparatorie, ortodonție, stomatologie, radiologie și neurochirurgie.

La Centrul Medical Hardmed, îți oferim tratamente inovative și complexe, servicii de cea mai bună calitate, în condiții de siguranță și confort, în echipă multidisciplinară.

Programează-te la un consult de specialitate pentru a afla de la medicii Centrului Medical Hardmed care sunt cele mai bune soluții chirurgicale pentru problema ta!

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.