Servicii Cardiologie Pediatrică Consultație cardiologie pediatrică
 Control până la 1 lună cardiologie pediatrică
 Ecografie Doppler cardiacă
 EKG traseu
 EKG cu interpretare
 Holter EKG
 Holter EKG cu interpretare
 Holter TA cu interpretare
 Interpretare analize
Consultație în vederea eliberării actelor necesare pentru CEMPH – Certificat medical în format A5
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Cardiologie Pediatrică


Cardiologia pediatrică este specialitatea medicală care implică evaluarea, diagnosticarea și tratamentul problemelor cardiovasculare congenitale și dobândite ale fătului, sugarului, copilului și adolescentului. Majoritatea problemelor cardiace la copii, sunt diagnosticate prin ecografia de cord (ecocardiografie). 

Evaluarea cardiologică se recomandă imediat după naștere sau în primele luni de viață, alături de evaluări screening.

Bolile cardiace prezente la copii apar cel mai des încă de la naștere în procesul de formare a inimii și se numesc malformații congenitale cardiace. Cu cât diagnosticul malformației cardiace este efectuat mai devreme se poate face un plan de tratament, de urmărire care să asigure dezvoltarea normală a copilului. Unele malformații cardiace mai complexe au indicație de intervenții uneori chiar în urgență, altele sunt doar urmărite în timp.

Important este ca boala cardiacă să fie cunoscută pentru a decide cel mai bun tratament și nivelul de efort care poate fi practicat de acel copil.

Pe lângă malformații congenitale, mai există și alte boli congenitale ce apar la copii: aritmii, insuficiență cardiacă după infecții virale sau diverse boli metabolice, însă acestea sunt mai rare. De asemenea, pe măsură ce copilul crește și ajunge să practice un sport, părinților li se spune că este bine ca micuțul să fie evaluat de un cardiolog pentru a practica sportul în siguranță.

Diagnosticul corect, stabilit de medicul cardiolog pediatru, reprezintă premisa principală a unui tratament adecvat.

Electrocardiograma(EKG) este analiza neinvazivă, prin care se înregistrează activitatea electrică a inimii. Trebuie efectuată întotdeauna când este suspectată o afecțiune cardiovasculară. Se face prin montarea unor electrozi pe corpul pacientului și nu necesită o pregătire specială a acestuia.

Ecocardiografia Doppler color  este o metodă de diagnostic, specifică cardiologiei, bazată pe folosirea ultrasunetelor; este simplă, neinvazivă (adică nu trebuie pătruns în organism si nici nu există expunere la radiații).

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale /24H (ABPM) reprezintă măsurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, pe o perioadă predeterminată (de obicei 24h) cu scopul de a obține un profil tensional al pacientului în condiții cât mai apropiate de viața de zi cu zi, deci mai apropiat de profilul tensional real.

Monitorizare holter EKG constă în înregistrarea de lungă durată a  electrocardiogramei  (24 sau 48h), permițând medicului cardiolog obiectivarea unor simptome acuzate de pacient si nesurprinse pe electrocardiograma efectuată în cabinet.

Beneficiile consultului cardiologic pediatric periodic:

– diagnosticarea precoce a bolilor cardio-vasculare,

– instituirea unui tratament corect pentru a preveni camplicațiile ulterioare.

Scopul echipei medicale a Centrului Medical Hardmed este acela de a evalua și a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților noștri prin servicii de îngrijire cardiovasculară de cea mai înaltă calitate.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.