Servicii Medicină de Familie


5

Consultație adulți
Consultație copii
Ecografie abdomen general și Doppler color
Ecografie abdomen superior
Ecografie abdomen inferior
Ecografie mamară & axilară și Doppler color
Sonoelastografie mamară
Ecografie musculoscheletală
Ecografie părți moi
Indice gleznă braț
EKG
Holter EKG
Holter TA
Spirometrie
Servicii vaccinare
Screenig auz sugari
Atestat concediu paternal
Interpretare analize
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Medicină de Familie


Cabinetele de Medicină de Familie sunt în Contract cu Casa de Asigurări de Sănătate!
Dr.Rus Niculina Simona

Dr.Rus Marin Vasile

Medicul de familie asigură asistența medicală și socială tuturor pacienților, indiferent de vârstă, sex sau patologie și reprezintă legatura dintre comunitate și sistemul național de sănătate. Medicul de familie abordează pacientul atât în condiții de sănătate, cât și în condiții de boală; are rolul de a supraveghea și mentine starea optimă de sănătate și de a promova un stil de viață sănătos, de a depista o boală cronică în fază incipientă și de a preveni și trata complicațiile unei afecțiuni.

“Dincolo de rolul său ,medicul de familie trebuie să fie confidentul și consilierul pacientului. Aceasta este cea mai importanta calitate a sa! Trebuie să îi înțeleagă toate problemele fizice, emoționale, familiale, dar ți materiale. Iar în funcție de toți acești factori să ghideze pacientul spre cei mai buni medici de alte specialități sau să recomande investigații paraclinice”.

Reorientarea asistenței medicale spre medicina omului sănătos este mai eficientă, mai puțin costisitoare și mai accesibilă la nivel de masă, a dat o nouă dimensiune specialității medicină de familie și în același timp a condus la redescoperirea rolului esențial al medicului generalist, respectiv a medicului de familie.
Medicul de famile devine la nevoie un “manager de caz”, un coordonator medical pentru pacient – știe tot istoricul său medical și îl poate ghida către cele mai bune soluții de tratament, în funcție de recomandarea medicilor de alte specialități și de situația sa specifică, dar și de preferințele sale. Pentru pacient este vital să existe o persoană care să integreze toate informațiile medicale transmise de medicii de alte specialități, să le traducă pe limba sa, să îi explice variantele și să îi ofere un sfat avizat și obiectiv cu privire la cea mai bună metodă de tratament.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.