Servicii Gastroenterologie


 
Consultație gastroenterologie
Control până la 1 lună gastroenterologie
Ecografie abdomen general
Ecografie abdomen superior
Ecografie abdomen inferior
Gastroscopie
Gastroscopie cu analgosedare profundă
Colonoscopie
Colonoscopie cu analgosedare profundă
Rectosigmoidoscopie
Test Helicobacter Pylori
Interpretare analize
Consultație în vederea eliberării actelor necesare pentru Comisia de Expertiză Medicală (REFERAT MEDICAL) și CEMPH
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Gastroenterologie


Cabinetul de Gastroenterologie este în Contract cu Casa de Asigurări de Sănătate!

Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenția, depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților după afecțiuni ale tubului digestiv și ale organelor anexe (afecțiuni gastrointestinale, hepatice, colecistice, pancreatice).

Pentru creșterea acurateței diagnosticului și evaluarea stadiului de boală, consultul gastroenterologic este completat cu explorări funcționale digestive, endoscopice (endoscopie digestivă superioară-gastroscopie, endoscopie digestivă inferioară -colonoscopie, rectosigmoidoscopie) și imagistice-ecografie abdominală, toate disponibile în cadrul Centrului Medical Hardmed.

În ultimii ani, datorită modificărilor apărute în modul de viață – alimentație, poluare, stress, suprasolicitare – oamenii se confruntă tot mai des cu probleme de sănătate ce țin de domeniul gastroenterologiei.

Pentru a veni în întampinarea acestor probleme ale pacienților săi, Centrul Medical Hardmed a deschis un nou departament, de Gastroenterologie și Endoscopie Digestivă . Aici am reunit excelența în domeniul competenței și experienței profesionale cu excelența în domeniul tehnologiei și echipamentelor medicale. Dotările de ultimă generație ne permit să efectuăm investigații de o calitate superioară și un act medical în condiții de siguranță.
Endoscopia digestivă superioară (Gastroscopia) – este o procedură minim-invazivă în care se folosește un video-endoscop (un tub flexibil subțire, prevăzut cu iluminare și o cameră video), folosit pentru a observa mucoasa tractului digestiv superior (esofag, stomac, duoden) și identifică:

  • modificările de tip inflamator și ulcerative ( ex. esofagita, gastrita , ulcere);
  • infecţia cu Helicobacter pylori;
  • surse de sângerare (ulcere, angiodisplazii) sau
  • prezenţa/lipsa leziunilor precanceroase la nivelul sistemului digestiv superior;
  • leziuni de tipul tumorilor benigne sau maligne.

În cazul în care se decelează formațiuni tumorale, acestea pot fi biopsiate și trimise spre examinare la laborator. Fragmentul de biopsie se poate preleva și dacă există leziuni sau pentru depistarea infecției cu Helicobacter Pylori.

Colonoscopia  – este o metodă endoscopică care permite vizualizarea și analizarea în timp real, a mucoasei colonului, traseul urmat fiind următorul: orificiul anal, rect, sigmoid, colon descendent, colon transvers, colon ascendent și cec.

Examinarea se realizează cu un aparat numit colonoscop – un tub flexibil care are în vârf o cameră video de înaltă rezoluție conectată la un procesor video performant ce transmite imagini, în timp real, din interiorul colonului, pe un monitor. Colonoscopia are atât indicație diagnostică, putându-se vizualiza tumori, polipi sau alte procese înlocuitoare de spațiu, dar și terapeutică (îndepărtarea excrescențelor anormale-ex.polipii).

Tratamentul polipilor rectocolonici este polipectomia și evaluarea prin metoda examenului microscopic.

Preventiv pentru polipii sub 5 mm se poate amâna polipectomia dar nu mai mult de 2 ani.

Polipii mari (peste 2 cm) sunt, de regulă, adenoame și trebuie excizati. În cazul polipilor fără pedicul se face reevaluarea colonoscopică la șase luni. 

În cazul în care se decelează formațiuni tumorale, acestea pot fi biopsiate și trimise spre examinare la laborator.   

La Centrul Medical Hardmed efectuăm gastroscopii și colonoscopii cu/fără analgosedare profundă!

Gastroscopia și colonoscopia sunt proceduri ce necesită pregătire prealabilă specială în vederea evacuării conținutului alimentar al tubului digestiv, lucru ce permite o bună vizualizare a acestuia în timpul procedurii. Această pregătire îți va fi explicată de medic la consultație.Procedurile endoscopice sunt efectuate cu îndemânare, timp minim de execuție și confort maxim pentru pacient. Deseori, aceste proceduri pot înlocui intervenția chirurgicală care necesită internare, recuperare și concediu medical.

Patologia gastroenterologică este una vastă, iar la Centrul Medical Hardmed suntem atenți la detalii.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.