Servicii Dermatovenerologie


Consultație dermatovenerologie
Control dermatovenerologie
Dermatoscopie
Cauterizare leziuni
Testare lampa Wood
Chiuretarea leziunilor tegumentare
Biopsie cutanata
Peeling
Pansament
Scos fire
Interpretare analize
Consultație în vederea eliberării actelor necesare pentru Comisia de Expertiză Medicală (REFERAT MEDICAL) și CEMPH
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Dermatovenerologie


Dermatologia este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticarea și tratarea bolilor cutanate, anexelor pielii (păr, unghii) și a mucoaselor adiacente (cavitate bucală și organe genitale).

Venerologia este ramura medicinei care se ocupă cu studierea și tratarea bolilor cu transmitere sexuala (BTS), numite și „boli venerice”.

Testele diagnostice dermatologice convenționale (Bacteriologie și Serologie antibacteriană; Micologie; Virusologie și Serologie antivirală) cuprind : scarificare („skin scrapes”) și examinare microscopică (infecții parazitare), examen citologic cutanat (bacterii, fungi, celule sanguine infiltrate, celule tumorale), examinarea cu lampa Wood (infectii cu dermatofiți), frotiu umed cu KOH (micoze), culturi fungice pe mediul DTM (infectii cu dermatofiți), alte culturi bacteriene sau fungice, PCR (identificare ADN viral, bacterian, fungic), serologie (detectie de anticorpi împotriva fungilor, rickettsii, protozoare), biopsii cutanate și evaluare imunohistochimica, testarea alergiei cutanate (imunoglobuline serice, „patch” test).
Teste diagnostice moderne : dermatoscopia pentru identificarea leziunilor pigmentate cutanate.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, care ne protejează de impactul negativ al mediulului extern. Este un înveliș rezistent la umeditate și căldură, care ne apără de radiațiile dăunătoare și asigură termoreglarea corpului. Prin urmare, trebuie să avem grijă de piele, astfel încât aceasta să aibă o culoare uniformă, să fie elastică și catifelată.

Dacă aceste caracteristici se modifică și observați schimbări ale formei, culorii, mărimii pielii,  pigmentare, roșeață, exfoliere sau prurit, trebuie să contactați imediat un medic dermatovenerolog. Neglijarea acestor simptome sau auto-tratamentul pot agrava boala și pot atrage consecințe neplăcute. Multe boli, în special cu transmitere sexuală, au o imagine clinică similară, dar necesită o abordare diferită și un tratament diferit.

Specialiștii Centrului Medical Hardmed vă pot oferi asistență în caz de:

  • procese inflamatorii cronice (acnee, psoriazis, eczeme, dermatită de origine diferită);
  • afecțiuni fungice sau parazitare;
  • manifestări cutanate ale bolilor sistemice de țesut conjunctiv;
  • boli cu transmitere sexuală;
  • formațiuni noi, apărute la nivelul pielii (nevi, carcinom, cheratom senil).

Medicii Centrului Medical Hardmed pot asigura diagnosticul și tratamentul celor mai delicate afecțiuni ale pielii și vă pot oferi recomandări privind starea de sănătate a pielii, parului și unghiilor. Aici puteți beneficia de tratament calificat cu ajutorul celor mai moderne echipamente, necesare în terapia dermatologică.

Pe lângă o examinare minuțioasă, veți avea ocazia să consultați și specialiștii din domeniile conexe precum ginecologi, urologi, endocrinologi, pediatrii sau cosmetologi medicali.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.