Servicii CardiologieConsultație cardiologie
Control până la 1 lună cardiologie
Ecografie Doppler cardiacă
EKG traseu
EKG cu interpretare
Holter EKG
Holter EKG cu interpretare
Holter TA cu interpretare
Test de efort
Indice gleznă-braț
Interpretare analize
Consultație în vederea eliberării actelor necesare pentru Comisia de Expertiză Medicală (REFERAT MEDICAL) și CEMPH
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Cardiologie


Cardiologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu suferinţe cardiovasculare prin mijloace nechirurgicale.

Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai importantă cauză de mortalitate si morbiditate la nivel mondial. Complexitatea acestor afecțiuni induce si complexitatea mijloacelor, specifice cardiologiei, necesare explorării și diagnosticării. Diagnosticul corect, stabilit de medicul cardiolog, reprezintă premisa principală a unui tratament adecvat.

Electrocardiograma(EKG) este analiza neinvazivă, prin care se înregistreaza activitatea electrică a inimii. Trebuie efectuată întotdeauna când este suspectată o afecțiune cardiovasculară. Se face prin montarea unor electrozi pe corpul pacientului si nu necesită o pregătire specială a acestuia.

Ecocardiografia Doppler color  este o metodă de diagnostic, specifică cardiologiei, bazată pe folosirea ultrasunetelor; este simplă, neinvazivă (adică nu trebuie pătruns în organism si nici nu există expunere la radiații).

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale /24H ( ABPM) reprezintă măsurarea tensiunii arteriale la intervale regulate de timp, pe o perioada predeterminată ( de obicei 24h) cu scopul de a obține un profil tensional al pacientului în condiții cât mai apropiate de viața de zi cu zi, deci mai apropiat de profilul tensional real.

Monitorizare holter EKG constă în înregistrarea de lungă durată a  electrocardiogramei  (24 sau 48h), permițând medicului cardiolog obiectivarea unor simptome acuzate de pacient si nesurprinse pe electrocardiograma efectuată în cabinet.

Testul de efort este o investigație folosită de medicul cardiolog pentru a evalua funcția cardiacă, în special în raport cu efortul fizic.

Beneficiile consultului cardiologic periodic:

– diagnosticarea precoce a bolilor cardio-vasculare,

– instituirea unui tratament corect pentru a preveni camplicațiile ulterioare.

Scopul echipei medicale a Centrului Medical Hardmed este acela de a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților noștri prin servicii de îngrijire cardiovasculară de cea mai înaltă calitate. Suntem specializați în diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiovasculare, precum și a bolilor vasculare periferice.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.