Servicii Ortodonție


 
Consultație ortodonție
Control ortodonție
Poze plus modele
Înregistrare cu arc facial plus montaj articulator
Aparat fix metalic pe o arcadă
Aparat fix metalic autoligaturant
Gutieră miopatică(splint)
Disjunctor clasic ancorat pe dinți
Bară ATP cu buton
Arc lingual
Menținător de spațiu
Masca Delaire
Headgeare
Disjunctor cu ancoraj scheletic
Distalizator cu ancoraj scheletic
Mousetrap pentru intruzie cu ancoraj scheletic
Îndepărtare corpi străini subtegumentar cu incizie
Ancoraj maxim cu ancoraj scheletic
Indepărtat aparat plus contenție
Activare o arcadă
Activare două arcade
 Miniimplante

Informații Ortodonție


„Zâmbetul nu înseamnă numai dinți drepți și sănătoși, frumos încadrați de buze. Zâmbim cu toată ființa. Ca să zâmbești cu adevărat, trebuie să ai încredere, să iubești viața și să te iubești pe tine”.

Ortodonția este o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu studiul și tratamentul malocluziilor dento-faciale.

Anomalia dentară  reprezintă o abatere de la ceea ce este considerat a fi poziția normală a dinților. Anomalia dentară este frecvent întâlnită la copii și adolescenți. Înghesuirile și ocluziile dentare incorecte afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. O masticație deficitară poate avea urmări nedorite asupra tubului digestiv.

Părinții trebuie să fie foarte atenți cu dinții copiilor lor și să-i îndrume și învețe încă de mici să îi ingrijească, pentru a nu apela mai târziu la diverse proceduri stomatologice, cum ar fi aparat dentar ortodontic, terapie, protetică, chirurgie oro-dentară sau chiar implant dentar.

O primă evaluare ortodontică le este recomandată copiilor până la împlinirea vârstei de 7 ani, în situația în care nu au aparut anterior alte probleme stomatologice. În timpul copilăriei și adolescenței, oasele maxilare cresc și se maturizează, de aceea este mai ușor de modificat poziția dinților în această etapă. Progresul tehnicii în stomatologie, specializarea ortodonție, permite astăzi corectarea spectaculoasă, fără durere a anomaliilor dento-maxilare.

Și chiar dacă unii adulți consideră că nu mai au vârsta potrivită pentru un astfel de tratament, s-a constatat o creștere semnificativă a numărului adulților care beneficiază de tratament ortodontic. În cazul adulților, aplicarea tratamentului presupus de ortodonție poate să dureze mai mult, pentru că oasele maxilare și-au întrerupt creșterea.

Tratamentul dentar este recomandat deoarece pe termen lung afecțiunile netratate pot duce la apariția unor defecte de vorbire, predispoziție pentru formarea tartrului și implicit a cariilor dentare sau probleme în funcționarea sistemului digestiv.

Orice tratament ortodontic începe cu efectuarea unei consultații și întocmirea planului de tratament de către medicul ortodont.

În funcție de situația existentă la nivelul arcadelor dentare, pacientul va purta un aparat ortodontic, fie fix, fie mobil.
Aparatul ortodontic fix este format din brakeți metalici sau fizionomici, care se lipesc pe dinți și dintr-un arc metalic care îi unește cu scopul de a-i alinia corect. Acest tip de aparat este indicat dupa erupția dinților definitivi.
Aparatul ortodontic mobil, se prezintă sub forma unei plăcuțe de acrilat cu șurub ortodontic și mici crosete metalice, se aplică copiilor cu vârsta între 7 – 10 ani.

În cele mai multe cazuri, durata unui tratament cu aparat ortodontic fix este de 12 – 24 luni. Apoi pacientul va purta o perioadă un aparat special de contenție (numit retainer), cu rolul de a menține și stabiliza rezultatele astfel obtinute. Aparatul de contenție este fie sub forma unei gutiere transparente purtate pe timpul nopții, fie o sârmuliță subțire aplicată pe spatele dinților.

Igiena orală are un rol cheie în obținerea unui zambet sănătos și frumos. De aceea, ședințele pentru controlul aparatului ortodontic și igienizarea cavității bucale se recomandă a avea loc odată la 3 – 6 săptămâni.

Cum pentru o sănătate orală impecabilă este nevoie de o întreagă echipă medicală, la Centrul Medical Hardmed ne asigurăm că pacienții găsesc în aceeași locație atât medici specializați în ortodonție, cât și medici dentiști, pediatrii, chirurgi oro-maxilo-faciali, chirurgi plasticieni, medici ORL, o echipă ATI dedicată și cele mai bune tratamente stomatologice, realizate la standarde internaționale.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.