Servicii Endocrinologie


Consultație endocrinologie
Control endocrinologie
Ecografie tiroidiană și Doppler color
Sonoelastografie tiroidă
Puncție citologie tiroidiana cu ac fin +lame histopatologice
Interpretare analize
Exoftalmometrie
 Consultație în vederea eliberării actelor necesare  pentru Comisia de expertiză medicală și CEMPH – Întocmire referat medical
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Endocrinologie


Endocrinologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin.

Sistemul endocrin
– reprezintă un sistem de glande, fiecare secretând un anumit tip de hormon ce se eliberează în sange.
Hormonii sunt mediatori chimici care ajung prin intermediul sângelui la țesutul “țintă” unde generează un răspuns.
Hormonii reglează variate funcții în organismul uman, incluzând metabolismul, creșterea și dezvoltarea, funcțiile organelor interne și dispoziția (starea de spirit).
Pe lângă glandele endocrine bine cunoscute, respectiv hipofiza, epifiza, tiroida, suprarenalele, paratiroidele, timusul , pancreasul, multe alte organe ale corpului uman, cum ar fi rinichii, ficatul, inima au și funcții secundare endocrine. De exemplu :  rinichiul secretă hormoni cum sunt eritropoietina și renina.
Spre deosebire de sistemul nervos, care inițiază semnale rapide însă cu durată scurtă, efectele sistemului endocrin se inițiază lent, dar durează mult mai mult de la ore până la săptămâni.
Bolile endocrine – pot fi consecința hiposecreției glandulare (deficit de hormoni), hipersecreția glandei endocrine, ce duce la un exces de hormoni sau apariția de tumori glandulare benigne sau maligne. Unele dintre bolile endocrine sunt frecvent întâlnite în practica medicală, cum ar fi: diabetul zaharat, disfuncțiile tiroidei, boala sau sindromul Cushing, iar altele sunt mai rare, dar cu grave consecinte clinice (Boala Addison, Boala Conn, feocromocitomul, etc.)

Dacă suspicionați o boală hormonală vă puteți sfătui cu specialiștii  Centrului Medical Hardmed asupra afecţiunilor de: hipofiză, epifiză, tiroidă, suprarenale, paratiroide, timus , pancreas, glandele sexuale,infertilitate de origine endocrină, osteoporoză, obezitate, terapia durerii de origine endocrină, disfuncții gonadale masculine, tulburări de comportament alimentar cu efectuarea nutriției personalizate.

În cabinetul de endocrinologieCentrului Medical Hardmed veți beneficia de un consult de specialitate realizat de medici endocrinologi cu experiență , recomandare analize de laborator , markeri endocrini (dozarea nivelului sanguin al hormonilor), și aveți posibilitatea de a realiza investigații paraclinice precum ecografie,elastografie .

Elastografia
O nouă dimensiune a examinării: măsurarea elasticității țesuturilor. Adăugarea acestui nou mod de evaluare a leziunilor de la nivelul diverselor organe are în primul rând aplicabilitate in diferențierea dintre tumorile benigne și cele maligne(cancere), dar și în aprecierea extinderii unei leziuni.
Elastografia în timp real se poate aplica pentru leziuni situate la nivelul sânului, tiroidei, ficatului, prostatei. Astfel diagnosticul devine mai precis, se pot evita manevre ulterioare inutile, riscante, costisitoare (puncții biopsii, CT, RMN).

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.