Autor: Rus Mara Celeste

Copil

S-a întâmplat odată o mare minunație în orașul Bistrița. S-a născut un nou cetățean numit Hardmed. Toți se minunau de frumusețea sa. Era tot timpul cu capul în nori și avea o față care îți dădea senzația că e neajutorat. Un asemenea urs nu s-a mai întâlnit până acum.

Tatăl său, era un medic renumit care își dorea ca fiul său să fie un doctor priceput, la fel ca și el. Mama sa, își dorea doar sa îl aibă lângă ea și aprecia orice meserie ar alege în viață. Dar, amândoi își iubeau fiul și erau foarte mândri de el.

Însă, acesta este doar începutul, ce v-a urma este minunata viață a ursulețului  Hardmed. El creștea, începea să înțeleagă cursul vieții și de ce suntem noi pe Pământ și bineînțeles, să nu uităm de marea ambiție a tatălui său pe care a moștenit-o și micuțul Hardmed. Vroia să devină medic și nu se lăsa deoarece dorea să reușească. Începuse să citească cărțile tatălui său despre medicină, dar erau anumiți termeni și el nu înțelegea nimic. Tot ce înțelegea: creier, plămâni, inimă, ficat, stomac, rinichi (organele corpului uman). Nici pe acestea nu era sigur că le înțelege.

Mai crescuse Hardmed și dorea din ce în ce mai mult să devină medic. Spunea ca știe toți termenii, mai trebuie, doar să îi repete. Tatăl său îi explica că nu poate absolvi facultatea la 7 ani și că trebuie să mai învețe. Hardmed se uita în gol. Își dorea atât de mult să fie doctor…

Cât de curând tatăl său îi cumpără prima sa trusă medicală. Era de jucărie dar, ce încântare! Tot timpul și-a dorit una și în sfârșit a primit-o. Consulta mașinuțele de jucărie și le dădea medicamente roboțeilor. Era cu adevărat fericit. Se vedea în ochii săi sclipitori că el chiar se pricepea.

După ceva vreme, tatăl său îl lăsă să intre în cabinetul său de doctor, iar Hardmed, era de-a dreptul uluit! Stetoscoapele, nu arătau ca și cele de jucărie. Injecțiile, înțepau. Imediat ce ajunse acasă începu să le spună părinților cât de mult își dorește și el stetoscoape și injecții adevărate. Și multe altele… la care nici nu le știa bine numele. Atât a insistat, zi și noapte, până când tatăl său nu a mai rezistat și i-a cumpărat ce își dorea. Dar, l-a avertizat că materialele sanitare pot fi periculoase pentru un ursuleț atât de mic ca și el. Hardmed ascultase tot ce îi spusese tatăl său și începuse să se joace de-a doctorul. Își luase halatul imens al tatălui său și își aranjase biroul. Se credea un doctor mare și se gândea că va ajunge ca și tatăl lui și că îi va demonstra că poate să fie chiar mai cunoscut decât el.

Trebuie doar sa crezi!

Adolescent

Hardmed se făcu și mai mare, avea 14 ani. Începuse liceul. I se părea dificil dar, poate vă gândiți că toate visurile sale s-au spulberat pur și simplu, că au curs ca și nisipul în clepsidră. NU! Dimpotrivă, Hardmed continua să învețe și, în clasă, colegii îi spuneau Dr. Hardmed. Îmbrăca tot timpul halatul tatălui său și nu-l mai dădea jos de pe el. Atât de mult îi plăcea încât și dormea îmbrăcat în el. Nu se juca cu ceilalți, el era doar cu capul în cărți și învăța toată ziua, iar noaptea visa la ce centru medical v-a avea el. Tatăl său era în continuare mândru de el, dar îi spunea că trebuie sa avanseze , în schimb mama, avea tot timpul un minunat zâmbet pe buze și îl încuraja în tot ce făcea.

Părinții i-au oferit școli bune și cele mai bune manuale cu informații corecte. Nivelul său de gândire era prea mare pentru un ursuleț de 14 ani. Mama sa îl învăța cum să fie bun și să comunice frumos cu oamenii, când tatăl îl învăța să le spună oamenilor în față tot ce îl deranjează, exact așa cum s-a și întâmplat. Ursulețul poreclit și Dr. Hardmed îi iubea pe toți cei din jurul său și îi aprecia pe toți așa cum sunt. În vacanța de vară, când mergea la mare, învăța. Când mergea la munte, învăța. Când mergea la bunici, învăța. Când servea masa, lua cartea cu el. Când dormea își așeza cartea ușor pe față, ca nu cumva când se trezește să nu învețe.

Și devenise student! Ce fericit era că visurile i s-au împlinit. În sfârșit era pe cale să devină medic. Nu întârzia nici un minut la oră. Chiar venea cu câteva minute mai repede. Toți profesorii erau uimiți de inteligența Dr. Hardmed încat începuseră să îi ofere mai multe cărți de citit și să îl prefere. Dulapul său devenise bibliotecă cu cărți sortate pe specialități. Cărți de la 500 la 5000 de pagini. Se observa că era pasionat de citit și iubea medicina. Tatăl său îl pregătea spunându-i să citească din anumite cărți și anumite paragrafe. După ce citea, îl întreba și spre mirarea sa, tot timpul știa răspunsul. Toate creioanele sale erau tocite și se vedea că lucrează mult. Începuse să îi apară cearcane pentru că nu a dormit. La un moment dat nu se mai putea concentra și mama sa l-a sfătuit să se odihnească și să învețe un timp limitat ca să aibă timp de respectarea orelor de somn, servitul mesei și conversații. Hardmed tot învăța și începuse să vadă câte a ratat doar învățând, dar își spunea că totuși a meritat și era mândru de el că a reușit să îi demonstreze tatălui său că poate.

Adult

Dr. Hardmed absolvise și deja își făcea planuri. S-a specializat și știa că era pregătit să înceapă o afacere, să conceapă o companie – ,,Centru Medical Hardmed”. Ce bine sună!

Nici nu mai așteptă mult că își și începu afacerea.

Un loc spațios, potrivit pentru pacienți. Confortabil,  să te facă să te simți ca și ACASĂ. Știa cum să comunice cu asistentele și cu pacienții. Toată lumea îl iubea pe Dr. Hardmed  și inclusiv tatăl său se mândrea cu el. Era foarte cunoscut și toți trebuiau să știe ceva despre Hardmed. Se comporta elegant cu pacienții și îi primea cu căldură la el în cabinet. Erau întâmpinați cu bucurie, păstrând eleganța și fericirea pe buze, cu un zâmbet minunat pe față. Ceilalți medici se înțelegeau bine cu Dr. Hardmed. Erau la fel de încântați ca și pacienții care veneau zilnic aici pentru a se trata. Chiar și copiii erau bine întâmpinați aici. Multe jucării care le sporesc creativatea.

Totul este pus la locul său ca și un puzzle perfect.

Acum biroul său este încărcat cu multe acte și rețete, chiar și multe flori dăruite de pacienții fideli. Toți pacienții primesc ajutor când au nevoie și consultații excelente. Copiii zâmbesc chiar și când își fac vaccin și toată lumea este fericită. ZÂMBETUL este un element obligatoriu în clinica doctorului Hardmed. El vrea să îi ajute pe toți și nu lasă pe nimeni în urmă. Pacienții au păreri frumoase despre Dr. Hardmed, dar și despre reușita sa.

Aceasta este povestea minunatului Dr. Hardmed, un urs bun la inimă care își folosește lăbuțele pentru ajutorul celorlalți!