All for Joomla All for Webmasters
Programul “Follow up baby”

Programul “Follow up baby”  consta in  consultatii periodice ale copiilor incepand imediat dupa nastere si continuand pana la varsta de 18 ani.  
Intrucat consilierea mamelor incepe in maternitate, prima vizita a bebelusului la pediatru ar trebui sa fie la varsta de 1 luna,  urmatoarele vizite fiind recomandate la 2 luni, 4 luni, 6 luni, 9 luni, 12 luni, 15 luni,18 luni, 2 ani, apoi din 6 in 6 luni. Insa, intrucat fiecare copil este unic , consultatia pediatrica  trebuie efectuata ori de cate ori parintii considera ca se confrunta cu o problema la care nu gasesc  singuri rezolvare  sau raspuns.

Cunoaşterea dezvoltarii  somatice ( fizice) a copilului , impreuna  cu dezvoltarea lui psihomotorie, intelectuala si emotionala, reprezinta un obiectiv obligatoriu pentru aprecierea dezvoltarii normale. Pentru o apreciere corecta a acestei dezvoltari,  se impune urmarirea si cunoasterea copilului in timp , in corelatie cu o informatie specializata  si cunoastere a mediului sau familial.  
Pentru a avea o dezvoltare somatica corespunzatoare , nutritia sugarului si copilului trebuie sa fie optima. Prin programul de urmarire “ Follow up baby”  puteti  afla cum este corect sa va hraniti copilul, incepand cu primele zile de viata si apoi continuand cu diversificarea alimentatiei, corespunzator fiecarei etape de varsta.

Daca vorbim despre sanatatea copiilor nostri, nu putem sa nu ne referim la posibilitatea de preventie a unor boli. Copilul trebuie sa urmeze programul national de vaccinare. Iata un subiect foarte controversat. Vaccinarea (imunizarea) este una dintre intervenţiile cele mai de succes la nivel mondial în domeniul sanatatii publice. Multe persoane nu sunt suficient de informate cu privire la riscurile pe care le prezinta bolile ce pot fi prevenite prin vaccinare şi, ca urmare, imunizarea devine din ce în ce mai putin acceptata datorita subevaluarii efectului acestor boli la nivelul sanatatii individului, dar mai ales la nivelul comunitatii.        
Toate acestea si multe altele le puteti afla la consultatiile de urmarire a sugarilor in cadrul programului “Follow up baby”.

 

.